Елена Байкалова

Английски език
Китайски език

Започнала в Смолянския театър, Ели е отдадена на сцената, както е отдадена и на малката си сцена в Home. Във всеки аспект от живота си е заобиколена от приятели и някак си винаги има място за още – не се изненадвайте ако и вие внезапно се окажете сред тях.

Ели има страхотен подход към учениците си, особено към срамежливите. Кроткото й излъчване и тихият й глас крият закачлив характер, който се прокрадва в стила й на преподаване и превръща всеки урок в приятно и разпускащо занимание, в което неусетно ще забравите грижите си от изминалия ден и просто ще се потопите в света на езика.Майсторски настройва темпото на работа според нуждите на групата, така че знанията да се трупат естествено и без напрежение. С чувство за хумор и много търпение ще ви насърчава да използвате езика и нерядко ще се оказва, че знаете повече, отколкото сте подозирали. До момента не е имала курсист, който да не е искал да продължи при нея, дори и само това говори достатъчно.
Тя е лингвист по английски и китайски – една необичайна, но ефективна комбинация – и е еднакво отдадена и на двата езика. Освен прекрасното си образование е имала щастието да живее, и реално да попие от културата, както на Китай, така и на няколко англоговорящи страни.